GENEL BAŞKANIMIZ AHMET YİĞİT YILDIRIM’IN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI-19.05.24

GENEL BAŞKANIMIZ AHMET YİĞİT YILDIRIM’IN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI-19.05.24

Paylaş:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk adımının izinde bir Türk gençliği 

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı gün, Türk gençliğine emanet edilen hürriyet meşalesinin simgesidir. 

Ülkü Ocakları olarak milli şuur ve istikbalimizin teminatı olan gençlerimizin bu önemli gününü kutlarken onların Türk ve Türkiye Yüzyılında üstlendikleri rolün bilincindeyiz. Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir.” Sözüyle bizlere gösterdiği yolda, ülkemizin huzuru, bağımsızlığı ve milli birlik ve beraberliğimizin korunması için çalışmaya devam edeceğiz.

Ülkü Ocakları olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı, aziz Türk milletinin bağımsızlığı ve refahı için mücadele eden, onun açtığı yolda, onun gösterdiği hedefler doğrultusunda yürümeye ve bu aziz vatanı sonsuza dek korumaya ant içmiş Ülkücü Türk Gençliğiyiz.

19 Mayıs, sadece bir bayram değil, aynı zamanda yüksek bir mücadele ruhunun, bir dirilişin ve yeniden doğuşun günüdür. Bu anlamlı günün yıl dönümünde, vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin istikbali için her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz.

Gençlik; bir milletin en dinamik, en güçlü kuvvetidir. Bu kuvvet; geçmişinden, atalarından aldığı ilhamla geleceği inşa edecek aynı zamanda Türk milletinin varlığını ve bağımsızlığını ebediyen sürdürecektir. Bizler de Ülkü Ocakları olarak gençlerimizin milli ve manevi değerlerimize bağlı, bilinçli ve donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye devam edeceğiz.

19 Mayıs'ın ruhunu yaşatan, bu kutsal emanetin taşıyıcısı olan tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
 

AHMET YİĞİT YILDIRIM

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI